Yes, you can!

Clienten die door een ziekte of handicap niet meer hun oude beroep of functie kunnen uitoefenen lopen vaak vast op acceptatie van hun beperking of belemmering. Daarnaast komen zij vaak terecht in een negatieve spiraal van zelfbeperkende overtuigingen dat ze tot weinig of niets meer in staat zijn.

Ixtor Mens & Werk begeleidt deze clienten in de training -Yes, you can- naar accepatie, inzicht in mogelijkheden en het verhogen van persoonlijke effeciviteit. Ander werk behoort weer tot de mogelijkheden.

 

Inhoud

Clienten gaan actief aan de slag om vanuit acceptatie aan hun beperking of belemmering te werken. Vanuit die acceptatie wordt gewerkt aan het opheffen van de zelfbeperkende overtuigingen en aan het vergroten van hun eigen mogelijkheden ( kernkwaliteiten) en persoonlijke effectiviteit. In deze training wordt gebruik gemaakt van:

1. (functie-)verliesverwerking,

2. inspiratiebronnen zoals ervaringsverhalen van succesvolle lotgenoten,

3. sport en spel. Onze sportdocent maakt het voor iedereen met een beperking mogelijk om de grenzen te verkennen en te verleggen,

4. presenteren met zelfvertrouwen, met aandacht voor non verbale communicatie, een kleuranalyse en desgewenst make up advies,

5. een actieplan en evaluatiemomenten.

 

Doelgroep

De training - Yes, you can - richt zich op clienten met een beperking of belemmering, die actief moeten/willen werken aan hun eigen persoonlijke effectiviteit in hun zoektocht naar werk. Zij ontvangen een WW/ZW-uitkering, zijn naar <35% afgeschat i.h.k.v. de wet WIA of ontvangen een WGA uitkering van UWV.


resultaat

Clienten gaan creatief en oplossingsgericht om met hun beperking of belemmering. Hun persoonlijke effectiviteit is vergroot met betrekking tot inzicht in mogelijkheden, verantwoordelijkheden en het aangeven van grenzen. Zelfbeperkende overtuigingen zijn opgeheven en clienten kunnen werken aan werk vanuit hun eigen verantwoordelijkheid.

 

duur en aantal deelnemers

De training bestaat uit 14 bijeenkomsten. Intake, 4 actieve trainingen bij de sportdocent van elk een uur. De andere 9 bijeenkomsten bestaan uit 6 groepstrainingen van elk 3 uur en 1 bijeenkomst in het kader van presenteren van 3 uur. Tenslotte zijn er 2 evaluatiemomenten waarin er de vorderingen van ieders actieplan besproken worden.

Indien er onoverkomenlijke bezwaren zijn met betrekking tot de trainingen bij de sportdocent dan zullen deze worden ingevuld met individuele counseling/coaching sessies.

Het minimum aantal deelnemers is 6 personen het maximum aantal deelnemers is 8 personen.

 

Locatie

Breda

 

kosten

De kosten van deze training bedragen € 1680,00 exclusief 19% BTW per persoon.

 

Interesse?

Bel 06-33633736 of mail.

 

 

 

Samen denken, samen doen.