Outplacement

Een situatie die voor uw werknemer(s) vaak heel vervelend is kan veranderen in een passende nieuwe uitdaging en een prettige nieuwe werkomgeving.

 

Algemeen

Outplacement is het begeleiden van werknemers naar een nieuwe werkomgeving buiten de huidige organisatie. Ixtor Mens & Werk biedt outplacementtrajecten aan voor mensen die nog een baan hebben, maar deze op korte termijn kwijt dreigen te raken.
Vaak is er sprake van (dreigend) ontslag, zoals bij:

 

  • Reorganisatie
  • Veranderde functie-eisen waar een werknemer niet aan kan voldoen
  • Onoplosbaar arbeidsconflict
  • Sociaal plan
  • Boventalligheid

 

Waardevol

Ixtor Mens & Werk maakt outplacement voor uw werknemer(s) waardevol omdat wij naast een intensieve en resultaatgerichte aanpak aan het begin van elk traject, door middel van counseling sessies intensieve aandacht besteden aan het verwerken en afsluiten van de huidige functie/dienstbetrekking.

 

Persoonlijk

Wanneer u ixtor Mens & Werk inschakelt bij outplacement, dan kiest u voor een persoonlijke benadering en intensieve begeleiding. Het traject wordt afgestemd op de wensen, behoeften, situatie en mogelijkheden van uw werknemer(s). Welke barrières van persoonlijke en/of werkgerelateerde aard wij ook tegenkomen op het pad van outplacement, het gaat er om dat uw werknemers gemotiveerd worden en blijven om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Naast de vertrouwde onderdelen bij een outplacement traject, helpt en ondersteunt ixtor Mens & Werk uw werknemers bij het (her)vinden van hun kracht, het in kaart brengen van kwaliteiten, het (her)winnen van zelfvertrouwen en leren obstakels te overwinnen in hun zoektocht naar een nieuwe werkomgeving met als resultaat een nieuwe dienstbetrekking.

 

Voordelen outplacement

Het aanbieden van een outplacementtraject aan uw werknemers verhoogt het imago van uw bedrijf, heeft een gunstig effect op collega’s, verkleint de kans op geschillen en "vergemakkelijkt" het ontslaggesprek.


Duur

De duur van een outplacementtraject is afhankelijk van de afspraken die met u als werkgever worden gemaakt.

 

Kosten

Op offertebasis.

 

Informatie

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoon nummer 06-33633736 of mail.

Samen denken, samen doen.