Gezondheidsmanagement

Wanneer een werknemer zich ziek meldt, kost dit u als werkgever in Nederland gemiddeld € 250,00 per dag. Op extra financiële lasten die verzuim veroorzaken, zit u niet te wachten. Een goed gezondheidsmanagementbeleid helpt u om verzuim te voorkomen en te reduceren.


WIN-WIN situatie

Gezondheidsmanagement draait om vitaliteitbeleid; het verbeteren van de balans tussen belasting in het werk en belastbaarheid van uw werknemers.

 

Organisaties die aandacht besteden aan de mentale en lichamelijke gezondheid van hun medewerkers en investeren in de competenties van hun mensen, zien dat niet alleen terug in lage verzuimcijfers, maar ook in een maximale betrokkenheid, motivatie, innovatie binnen hun organisatie en verhoogde productiviteit.

Actief sturen op een gezonde werksituatie voor zowel werkgever en werknemer is dus altijd voor beide partijen interessant.


Dienstverlening

Ixtor Mens & Werk richt zich met haar dienstverlening op het gebied van gezondheidsmanagement op bevordering van een gezonde leef- en werkstijl en een preventief verzuimbeleid.
Gezondheidsmanagement kan zowel bedrijfsgericht als individueel of team gericht zijn. Voorbeelden hiervan zijn;

 

  • Bedrijfsgericht: organiseren van be-fitdagen, een gezondheidscampagne of bijvoorbeeld adviseren over het laten wegzetten van planten op de werkplek die niet alleen de lucht zuiveren maar ook zorgen voor een ontspannen sfeer op de werkplek
  • Individueel gericht: (preventieve) inzet van counseling bij psychosociale (arbeids)belasting (PSA). Voorbeelden van PSA; seksuele intimidatie, agressie en geweld, pesten en werkdruk (stress, burn out). Inzet van bedrijfsfysiotherapie ten behoeve van voorkomen uitval door fysieke problematiek. Het bespreekbaar maken van eigen werk- en leefstijl.
  • Collectief gericht: hierbij kan het gaan om collegialiteit, waardering en vertrouwen, het vieren van behaalde doelen of persoonlijke groei middels cursussen,trainingen en workshops.


Wij leveren geen standaardproducten maar treden met geïnteresseerde opdrachtgevers in overleg over de middelen die het beste kunnen worden ingezet. Onze register counselor/coach/trainer, gezondheidstrainer/sportdocent en bedrijfsfysiotherapeut kunnen in uw gezondheidsmanagement beleid een belangrijke rol spelen.


Doel

Ons doel is om uw medewerkers fysiek en mentaal weerbaarder te maken en hiermee ziekte en verzuim te voorkomen.


Kosten

Op offertebasis.


Informatie

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoon nummer 06-33633736 of mail.

 

Samen denken, samen doen.